Anasayfa / Genel / 34. AKŞEMSEDDİN HZ. ANMA GÜNÜ ETKİNLİKLERİ YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ.

34. AKŞEMSEDDİN HZ. ANMA GÜNÜ ETKİNLİKLERİ YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ.

Belediyemiz, Göynük Kaymakamlığı ve Akşemseddin Hazretleri Vakfı’nın düzenlediği ve 1988 yılından bu yana düzenlenen ‘Geleneksel Akşemseddin Hazretlerini Anma Günü Etkinliklerinin 34.’sü 26 Mayıs Pazar günü İlçemiz ve çevre İllerden gelen vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.
İlk olarak yapılan yemek duası ile beraber ziyaretçilerimize yemek ikramına başlanıldı. Protokol üyeleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası Mehteran Takımı ile birlikte önce Ömer Sikkin türbesini ziyaret etti. Burada okunan duanın ardından, Akşemseddin Hazretleri’nin türbesi önündeki duaya katılan protokol üyeleri ve vatandaşlar mehter takımı eşliğinde tören alanına yürüdü. Etkinlik programı saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Protokol Üyelerinin Günün anlam ve önemine binaen yaptıkları konuşmalarından sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası Mehteran Takımının konserinin ardından T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tasavvuf, İrfan ve Meydan Köşkleri Topluluğu ilahi ve ezgiler konseri ve sema gösterisi ile devam edildi.
Programa Türkiye Büyük Millet Meclisi Eski Başkanlarımızdan Sn. Hikmet Çetin, Eski dönem Başbakanlarımızdan Gelecek Partisi Genel Başkanı Sn. Ahmet Davutoğlu, Eski dönem İçişleri Bakanlarımızdan Sn. Sadettin Tantan, Ak Parti Bolu Milletvekili Sn. Yüksel Coşkunyürek, İlçe Kaymakamı Sn.Talha Battal, Göynük Cumhuriyet Başsavcısı Sn. Seçil Yargıcı Battal, Bolu Belediye Başkanı Sn. Tanju Özcan, Belediye Başkanımız Sn. Ali Oral ve Değerli Eşi Ruhan Oral, Seben Belediye Başkanı Sn.Uygar Oturakdaş, Kıbrıscık Belediye Başkanı Sn.Emin Tekemen, Sapanca Belediye Başkanı Sn.Nihat Arda Şahin, Taşkesti Belediye Başkanı Sn. Saim Çevik, Ak parti eski Milletvekili Hemşehrimiz Sn. Mehmet Ali Pulcu, İlçe daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Programda desteklerini eksik etmeyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Ekrem İmamoğlu, Bolu Belediye Başkanı Sn. Tanju Özcan, Kıymetli İlçe Esnafımıza ve emeği geçen tüm Belediye personelimize teşekkür ederiz.

34.GELENEKSEL AKŞEMSEDDİN HZ. ANMA GÜNÜ ETKİNLİKLERİ BU YIL 26 MAYIS 2024 TARİHİNDE DÜZENLENECEKTİR.