Anasayfa / Duyurular / GÖYNÜKTE SU AYAK İZİMİZİ ÖLÇELİM PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ

GÖYNÜKTE SU AYAK İZİMİZİ ÖLÇELİM PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ

Göynük Ortaokulu E-Twinning platformunda başlattıkları proje ile  Su Tüketimi Konusunda farkındalık yaratarak vatandaşlarımızı su kaynaklarının tüketimi ve korunması  konusunda bilinçlendirmeyi hedefliyorlar.

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulmuş olan E-Twinning platformunda başlatmış oldukları proje ile farkındalık yaratmayı amaçlayan Göynük Ortaokulu Müdürü Faruk Kahraman ve proje sorumlusu Göynük Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Elif Akdoğan hayata geçirmiş oldukları ‘Su Ayak İzimizi Ölçelim’ projelerini öğrencileriyle birlikte Başkanımız Ahmet Çankaya’yı makamında ziyaret ederek kendisine tanıttılar.

Ziyarette Göynük Ortaokulu müdürü Faruk Kahraman ve proje sorumlusu Göynük Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Elif Akdoğan yaptıkları açıklamada; ‘Dünya nüfusunun en az dörtte birinin aşırı derecede susuzluk çektiği, birçok ülkede çeşme suyunun dahi verilemeyecek derecede kuraklık yaşandığı günümüzde hızlı nüfus artışı ve küresel ısınma yüzünden günden güne su kaynaklarımız azalmaktadır. Hayat kaynağımız olan su kaynaklarının tüketimi,korunması ve temiz tutulması konusunda ilçemiz okullarını ve halkımızı bilinçlendirmek üzere başlattığımız ‘Su Ayak İzimizi Ölçelim’ adlı  projede öğrencilerimiz ile birlikte her ay etkinlikler düzenlemekteyiz.

Bu proje ile hem öğrencilerimiz ile iletişim kurma, işbirliği yapma, paylaşma gibi özellikler kazandırırken hem de toplumumuzu bilinçlendirmeyi hedeflemekteyiz. Proje etkinlikleri kapsamında öğrencilerimize teknolojiyi kullanarak afişler ve logolar hazırlattık. Bundan sonraki etkinliklerimizde de Belediye Başkanımız Ahmet Çankaya’nın görüşleri ve önerileri dâhilinde halkımızı da bilinçlendirmek için broşürler hazırlayıp halkımıza dağıtmayı planlıyoruz. Proje dahilinde sadece ilçe merkezimizde değil köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızı da öğrencilerimizle ziyaret ederek konu hakkında bilgilendirmeyi ve Belediye bünyesinde gerçekleşen etkinliklerde de stant açarak halkımızı su tüketimi konusunda bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz’ dedi.

Ziyaret sonrasında bir açıklama yapan Başkanımız Ahmet Çankaya; ‘canlılar için hayati önem taşıyan suyun tüketimi ve korunması kapsamında Göynük Ortaokulumuzun başlatmış olduğu bu önemli proje için kendilerini tebrik ediyor, Göynük Belediyesi olarak proje kapsamında her türlü desteği vermeye hazırız ’dedi.

Göynük Belediyemize ait 14 ABJ 012 plakalı Otobüs aracı 2886 sayılı İhale Kanunun 45. Maddesine ...