Egemenliğin kayıtsız ve şartsız olarak millette devredildiği ve Türk Milletinin bağımsızlık, hürriyet ve kurtuluş mücadelesinin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101’inci yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir gurur ve sevinçle kutluyoruz.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, gelecek nesillere verdiği önemi şu sözleriyle ifade etmektedir; “Küçük hanımlar, Küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.” Sözleriyle çocuklarımızın geleceğin umudu ve mimarı olduklarını belirtmiştir.

Çocuklara armağan edilen tek evrensel bayram olma özelliği taşıyan 23 Nisan, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin onlara güveninin göstergesidir. Atatürk, dünya tarihinde çocuklara bayram armağan eden tek liderdir.

Bu duygu ve düşüncelerle bağımsızlığımızın ve milli egemenliğimizin sembolü olan, Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutlarken, bu güzel günlerin dünyaya barış ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum.

Ahmet Çankaya

Belediye Başkanı

Hakkında Göynük Belediyesi

Bunumu arıyorsunuz ?

On Bir ayın sultanı Mübarek Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor; Bu mübarek ayın ilçemiz Göynük ...