Türk Milletinin onur mücadelesi olarak kabul ettiği, bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, fedakârlık, kahramanlık ve şerefle dolu tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan Kurtuluş Savaşı hareketinin başlatılarak aziz milletimizden alınan destekle bağımsızlık meşalesinin yakıldığı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 102. Yıl dönümünü ilk gün ki heyecanla kutluyoruz.
Vatanı işgal edilen ve zulme uğrayan bütün toplumlara örnek olmuş bir mücadelenin kahramanı olan aziz milletimiz, şanlı tarihimizde defalarca olduğu gibi sıkıntılarla dolu o dönemden de başarıyla çıkmıştır. Bizler de ecdadımıza layık olabilmek adına birlik ve beraberlik içinde, onlardan emanet aldığımız bu güzel vatanın tekrar o kara günleri yaşamaması için, bütün gayretimizle çaba göstermeliyiz.
Binlerce şehit vererek, büyük sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti gençlere ve bizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğumuzdur.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz saygı,minnet ve gönül borcuyla anarken, aziz milletimizin Türk Ulus’unun bağımsız ve özgür yaşama kararlılığının bir göstergesi olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.
Saygılarımla
Ahmet ÇANKAYA
Belediye Başkanı

Hakkında Göynük Belediyesi

Bunumu arıyorsunuz ?

On Bir ayın sultanı Mübarek Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor; Bu mübarek ayın ilçemiz Göynük ...