Anasayfa / Göynük Belediyesi / İlçemiz Göynük Citta Slow’a Aday

İlçemiz Göynük Citta Slow’a Aday

Cittaslow, 1999 yılında İtalya’da kurulmuş uluslararası bir belediyeler birliğidir. Kelime kökeni İtalyanca “Citta (Şehir)” ve İngilizce “Slow (Yavaş)” kelimelerinin birleşmesiyle türetilen Cittaslow, “Sakin Şehir” anlamında kullanılmaktadır

Cittaslow Türkiye Teknik Koordinatörü Bülent Köstem’in Göynük’ü ziyareti ile başlayan Cittaslow adaylığısürecinin 2. aşaması Belediye Başkanımız Kemal Kazan’ın Uluslararası Cittaslow 2. Başkanı Tunç Soyer Bey’i Seferihisar’da ziyaret etmesiyle devam etti.

Seferihisar Belediyesinin “yavaş felsefesini” benimsemesi ve gerçekleştirdiği projeler Seferihisar’ı bu alanda örnek bir belediye haline getirmiş.  Seferihisar’da yapılan projelerle yerel yemekler keşfediliyor, yerli tohumlar korunuyor, organik tarım destekleniyor, üreticinin ürünlerini aracısız satabileceği üretici pazarları kuruluyor. Seferihisar’ın yerelözelliklerine sahip çıkması insanların bu konudaki farkındalığını artırmış.

“Sakin Şehirler” anlamında Cittaslow hareketi, insanların birbirleriyle iletişim kurabilecekleri, sosyalleşebilecekleri, kendine yeten, sürdürülebilir, el sanatlarına, doğasına, gelenek ve göreneklerine sahip çıkan ama aynı zamanda alt yapı sorunları olmayan, yenilenebilir enerji kaynakları kullanan, teknolojinin kolaylıklarından yararlanan kentlerin gerçekçi bir alternatif olacağı hedefiyle yola çıkmıştır.

Cittaslow’a aday olan ilçemiz Göynük’ün kriterler dosyasının teslim edildiği ziyarette Başkanımız Kemal Kazan  Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer Cittaslow Türkiye Koordinatörü Bülent Köstem Göynük’e davet ederken  İlçemizin simgesi olan Zafer Kulesi ve Yöresel el dokumamız olan tokalı örtü hediye etti.

Hakkında GÖYNÜK BELEDİYESİ