Anasayfa / Genel / İKİ YÖRESEL LEZZETİMİZ COĞRAFİ İŞARET TESCİL BELGESİ ALARAK TESCİLLENMİŞTİR.

İKİ YÖRESEL LEZZETİMİZ COĞRAFİ İŞARET TESCİL BELGESİ ALARAK TESCİLLENMİŞTİR.

Göynük Belediyesi, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bolu İl Temsilciliği ve Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı Bolu (YÜCİTA) iş birliğinde yürütülen çalışmalar neticesinde ‘Göynük Dik Börek’ ve ‘Göynük Kabaklı Yufka Tatlısı’ için gerçekleştirmiş olduğumuz coğrafi işaret tescil başvurusu sonucunda ilçemize özgü iki lezzetimiz ‘Coğrafi İşaret Tescil Belgesi’ alarak tescillenmiştir.
Geçtiğimiz yıllarda tescillenen ve Bolu ilinin ilk tescilli ürünü olma unvanını taşıyan ‘Göynük Tokalı Örtüsü ’nün ardından ‘ Göynük Bombay Fasulyesi’ ve Coğrafi İşaret Tescil Belgesiyle tescillenen ‘Göynük Dik Börek’ ve ‘Göynük Kabaklı Yufka Tatlısı’ ile Göynüğümüzün tescilli ürün sayısı 4’e çıkmış oldu.
İlçemize hayırlı olsun.

CUMHURİYETİMİZİN 100.YILI KUTLU OLSUN

CUMHURİYETİMİZİN 100.YILI İLÇEMİZDE COŞKU VE GURURLA KUTLANDI 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Beybahçesi Stadyumunda ilçemiz ...